Dozvolu za izvoz u Kinu dobile četiri slovenske mljekare

Bez autora
Jun 12 2016

Sekcija za mljekarstvo slovenske gospodarske komore objavila je u petak kako su četiri slovenske mljekare dobile dozvole za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u Kinu. Riječ je o Ljubljanskoj i Pomorskoj mljekari te mljekarama Celeia i Planika. Slovenski mljekari bore se zadnjih godina sa sve nižim cijenama, a proizvodnja i dalje raste. Stoga se mogućnost izvoza u Kinu vidi kao način za bolji plasman, osobito zbog embarga izvoza u Rusku Federacijuu i s obzirom na ukidanje mliječnih kvota, što je povećalo konkurentsku borbu na europskom tržištu.

Dozvolu za izvoz u Kinu dobile četiri slovenske mljekareSekcija za mljekarstvo slovenske gospodarske komore (GZS) objavila je u petak kako su četiri slovenske mljekare dobile dozvole za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u Kinu.

Riječ je o Ljubljanskoj i Pomorskoj mljekari te mljekarama Celeia i Planika.

Slovenski mljekari bore se zadnjih godina sa sve nižim cijenama, a proizvodnja i dalje raste.

Stoga se mogućnost izvoza u Kinu vidi kao način za bolji plasman, osobito zbog embarga izvoza u Rusku Federacijuu i s obzirom na ukidanje mliječnih kvota, što je povećalo konkurentsku borbu na europskom tržištu.

Kineska i slovenska vlada lani su parafirale protokol koji se odnosi na veterinarske i zdravstvene uvjete mliječnih proizvoda, što je bio uvjet za dobivanje dozvola za prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda u Kinu.

Ljubljanska mlekara u Kini namjerava prodavati pasterizirano mlijeko, a druge mljekare sirne namaze i sir te mlijeko u prahu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik